Een speciaal stof sportshirt en waarom wij daarvoor kiezen.

Bij APM hebben wij gekozen voor een ongebruikelijke stof sportshirt. De sportshirts van APM zijn gemaakt van Viscose van het type Lenzing Ecovero. In dit artikel zullen wij uitleggen wat de eigenschapen van viscose zijn, hoe de viscose die APM kiest duurzaam is en waarom wij gekozen hebben voor viscose stof sportshirts.

Wat is Viscose? | Speciale stof sportshirt

APM Viscose shirt houtpulp


Viscose (ook wel rayon of kunstzijde genoemd) is een natuurlijke textielvezel die gemaakt wordt van bamboe of houtpulp. Omdat deze grondstoffen chemisch verwerkt moeten worden tot een bruikbare stof, wordt viscose ook wel een semi-natuurlijke vezel genoemd. Viscose kent een aantal voordelen. Onder andere:

  • De stof voelt zacht en comfortabel aan
  • De stof ziet er luxe uit
  • De stof absorbeert water goed en blijft koel en luchtig aanvoelen
  • De stof is vormvast, kreukvrij en behoudt de kleur
  • Aandachtspunt is dat de vezel minder sterk is zodra het nat wordt.
    Daardoor is het belangrijk niet te veel te wringen na het wassen.

Bij het ontwikkelen van de viscose wordt gebruik gemaakt van veel water en chemicaliën. Daardoor wordt normaal viscose niet gezien als een duurzame textielsoort. APM heeft gekozen voor de viscose van Lenzing Ecovero. In de volgende paragraaf wordt toegelicht waarom dit een duurzaam materiaal is.

Viscose Ecovero | Speciale stof sportshirt

image

Ecovero is de duurzame variant viscose van het merk Lenzing. Ecovero wordt gemaakt van hout uit hernieuwbare houtbronnen. Deze bomen worden bewust geplant en geoogst in speciaal onderhouden bossen. De grondstoffen komen van gecertificeerde duurzame bronnen. Voor de productie van Ecovero worden verantwoorde productieprocessen gebruikt.

APM Viscose Ecovero stof sportshirt

De productie van Ecovero verbruikt significant minder water dan traditionele viscose productie. Voor de productie van een T-shirt van 150g, verbruikt Ecovero 12,5L water minder dan traditioneel viscose en maar liefst 210L minder water dan normaal katoen. De CO2 uitstoot in de productie van Ecovero is 50% lager t.o.v. de productie van traditionele viscose. Verder worden de gebruikte chemicaliën opgevangen en opnieuw gebruikt wat de productie en afdruk van deze chemicaliën verminderd. Dit alles heeft geleid tot certificering van het EU Ecolabel AT/016/001. De vezels van Ecovero zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Waarom een viscose shirt? | Speciale stof sportshirt

APM stof sportshirtAPM combineert comfort met functionaliteit. Er bestaan meerdere stoffen die erg comfortabel aanvoelen. Een voorbeeld hiervan is katoen. het nadeel van katoen is dat het vocht lang vasthoudt en het teveel kan doen afkoelen. Daarnaast wordt het zwaarder en kan het in comfort inleveren zodra het nat wordt. Polyester is een erg goed alternatief. Daarentegen is polyester een synthetische stof en kan het micro plastic vezels achterlaten. Ten slotte zijn er mensen die een irritatie kunnen ervaren van synthetische sportshirts.

De shirts van APM zijn gemaakt van Ecovero viscose. Dit biedt alle voordelen van viscose aan. Daarnaast heeft Ecovero het belangrijkste nadeel van viscose -milieuvervuilend- geminimaliseerd en zich op meerdere fronten gepositioneerd als een van de meest schone textielvezels in de industrie. Met andere woorden, de speciale stof sportshirts van APM zijn duurzaam, comfortabel en functioneel. Dit combineert alles waar APM voor staat.

Geinteresseerd? | Speciale stof sportshirt

Neem eens een kijkje in onze shop via deze link, Koop het APM Sportshirt nu op bol.com of kijk hieronder voor inspiratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *