Recumbent Bike Ligfiets kopen

De Beste Recumbent Bikes / Ligfietsen in 2023

Jong of oud, genoeg bewegen is heel erg belangrijk en heeft veel voordelen. Recumbent bikes of ligfietsen zijn uitstekende fitnessapparaten om op een veilige en comfortabele manier in beweging te blijven. Ligfietsen of recumbent bikes zijn bewegingstrainers met een (verstelbare) rugleuning, handgrepen aan de zijkant en een zeer breed zitvlak. Recumbent bikes zijn bij uitstek geschikt voor mensen met rugklachten, lange mensen of personen die verminderde rompstabiliteit hebben. Aan de hand van onze expertise en kennis in de hometrainer industrie, hebben wij een onafhankelijk vergelijk gedaan van de beste recumbent bikes op het moment. Mocht u vragen of opmerkingen hebben n.a.v. dit artikel, plaats deze gerust in de comments onderaan de pagina.

Wat is belangrijk voor een goede ligfiets?

Om te bepalen wat goede recumbent bikes zijn hebben wij het aanbod in de Benelux vergeleken aan de hand van de volgende criteria:

  • Type weerstand en -verstelling
  • Functies van het display
  • Maximaal gebruikersgewicht
  • Totaal productgewicht (kwaliteit)
  • Verstelbaarheid van zadel en rugleuning
  • Prijs

De 5 beste recumbent bikes

De volgende 5 ligfietsen zijn geselecteerd als beste in de markt voor thuisgebruik. Per product zullen de specificaties weergeven worden en er zal een algemeen oordeel gegeven worden.

TypePrijs
Virtufit RB 1.0€279,-Koop hier
Tunturi Competence F20R€699,-Koop hier
Schwinn 510R€649,-Koop hier
Zipro Glow Iconsole+€599,-Koop hier
Tunturi Performance E50R€949Koop hier

Virtufit RB 1.0

Weerstand:Handmatige weerstandsverstelling in 8 stappen
Display:Aflezen tijd, afstand, snelheid, calorieverbruik, hartslag
Maximaal gebruikersgewicht:135 kg
Productgewicht:24 kg
Rug- en zadelverstellingVerstelling via frame
Beste prijs€279,-

De Virtufit is een eenvoudige recumbent bike die alle voordelen biedt zonder poespas. Het display is in staat om trainingsdoelen in te stellen en de behuizing bevat een tablethouder. Zowel het zadel als de rugleuning zijn niet te verstellen maar het frame is in lengte te verstellen waardoor de Virtufit RB 1.0 toch instelbaar is. De Virtufit is een uitstekende keuze voor een instap recumbent bike.

Recumbent Bike Virtufit RB 1.0

Tunturi Competence F20R

Weerstand:Handmatige weerstandsverstelling in 8 stappen
Display:Ingebouwde vetmeting, fitness test + Aflezen tijd, afstand, snelheid, calorieverbruik, hartslag
Maximaal gebruikersgewicht:135 kg
Productgewicht:51,4 kg
Rug- en zadelverstellingZadel is diagonaal instelbaar. Geen rugverstelling.
Beste prijs€699,-

De Tunturi F20R valt op door de zeer zware en stabiele uitvoering. De componenten zoals zadel, rugleuning, trappers en trapas zijn allemaal van hoge kwaliteit. Dit maakt het product ook veel zwaarder en daarmee degelijker dan de andere recumbent bikes. De Tunturi ligfiets heeft transportwielen om het apparaat te kunnen verplaatsen. Ondanks de manuele magnetische verstelling, heeft de F20R een fitnesstest en vetmeting ingebouwd in het display. De F20R is een uitstekende keuze voor iemand die een stevige stabiele recumbent bike wil zonder ingewikkelde programma’s.

Recumbent Bike Tunturi F20R

Schwinn 510R

Weerstand:Elektronisch verstelbare magnetisch weerstand met 16 stappen
Display:Een Elektronisch display met 13 verschillende programma’s app connectie middels bluetooth en geïntegreerde tablethouder.
Maximaal gebruikersgewicht:136 kg
Productgewicht:36,3 kg
Rug- en zadelverstellingZadel is diagonaal instelbaar, geen rugverstelling
Beste prijs€649,-

De Schwinn 510R is een trainer met een degelijk frame, prima onderdelen en veel trainingsmogelijkheden. De 510R heeft een productgewicht van ruim 36 kilo en zit daarmee kwalitatief tussen de Virtufit en Tunturi in. Het display kan veel meer dan beide bikes. Dankzij de geïntegreerde bluetooth module is de bike te verbinden met apps als Zwift, Kinomaps en Explore the World. Net zoals bij de Tunturi bike is het zadel diagonaal in te stellen wat zorgt voor een eenvoudige verstelling. De rugleuning en zadel bevatten ventilatiegaten. Klein nadeel is dat beide van hard plastic materiaal zijn. Daarentegen zijn ze ergonomisch gevormd dus voelen niet hard aan. De Schwinn is een uitstekende keuze voor een degelijke ligfiets met veel display opties.

Ligfiets Schwinn 510R

Zipro Glow Iconsole+

Weerstand:Elektronisch verstelbare magnetisch weerstand met 32 stappen
Display:Een Elektronisch display met 12 verschillende programma’s app connectie middels bluetooth en geïntegreerde tablethouder
Maximaal gebruikersgewicht:150 kg
Productgewicht:41,5 kg
Rug- en zadelverstellingZadel is diagonaal instelbaar, geen rugverstelling
Beste prijs€599,-

De Zipro Glow Iconsole+ Recumbent bike is een ligfiets uitgevoerd in een zeer degelijk frame, uitgebreid display met bluetooth koppeling en hoog maximaal gebruikersgewicht. Het zadel is diagonaal verstelbaar en de rugleuning is niet verstelbaar. In feite checkt de bike alle boxen en is ook nog eens competitief geprijst. Daarom zou de Zipro recumbent bike uit de vergelijking als beste naar voren moeten komen. Echter, Zipro komt uit Polen en de klantenservice is daar ook gevestigd. Dankzij de marktplaatsen van bijvoorbeeld Amazon en Decathlon is het product goed te verkrijgen maar mocht er een probleem met het product zijn, kan het lang duren voordat het probleem is opgelost.

Ligfiets Zipro Glow

Tunturi Performance E50R

Weerstand:Elektronisch verstelbare magnetisch weerstand met 32 stappen
Display:Een Elektronisch display met 21 verschillende programma’s app connectie middels bluetooth en geïntegreerde tablethouder
Maximaal gebruikersgewicht:135 kg
Productgewicht:55,4 kg
Rug- en zadelverstellingZadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, Rugleuning is hoek verstelbaar
Beste prijs€949,-

De Tunturi E50R combineert combineert alle goede eigenschapen van de voorgaande recumbent bikes. Het frame is zeer stevig uitgevoerd, net zoals belangrijke onderdelen zoals trappers, cranks, zadel, rugleuning etc. Het totaalgewicht is dan ook ruim 56 kg. Daarnaast bezit de Tunturi E50R een uitgebreid display met 21 programma’s, fitness testen, geïntegreerde vetmeting en een bluetooth koppeling. Qua ergonomie is de E50-R de meest uitgebreide ligfiets. Het zadel is zowel horizontaal- als verticaal te verstellen en ook de rugleuning is te verstellen. De Tunturi E50R is de duurste uit de selectie maar biedt ook de meeste waarde.

Recumbent Bike Tunturi E50R

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *